Köks- och badrumsrenovering i Uppsala

Inspiration

 • Kakel – inspiration till ditt kök!

  26 November 2018
 • Allt eftersom hösten gör sig mer och mer påmind, och vintern nästan knackar på, tillbringar vi en större del av vår tid inomhus. Kanske har du då märkt att köket skulle behöva sig ett lyft. Men tryter din köksinspiration? Ingen fara – här finns flera tips på hur du kan göra om ditt kök med kakel.

  Kakel – inspiration till ditt kök: det trendiga hexagonkaklet

  Kakel med mer geometriskt komplicerade former har ökat i popularitet den senaste tiden, och högst upp på alla kakelfantasters önskelistor ligger hexagonkaklet. Dess sexsidiga plattor gör sig utmärkta i köket, på både vägg och golv. Det har också blivit ett slags statusmarkör, då just formen gör att plattsättningen blir aningen mer komplex än rektangulära plattor som placeras horisontellt.

  Kakel – inspiration till ditt kök: mormors marmor

  Inspireras kan man fortfarande och mycket – av just marmor. Som vi skrivit tidigare är marmorn lika folkkär idag som då mormor var ung. Imitationsmarmor eller natursten kan dock vara en god idé att använda i just kök, då äkta marmor tyvärr är relativt känsligt för fläckar.

  Kakel – inspiration till ditt kök: svart är det nya vita

  De helvita köken som ständigt syns i inredningstidningar och möbelmagasin har börjat få konkurrens – av sina totala motsatser. Kök med mestadels svart inredning, på bland annat skåp och fläkt, har fått ett uppsving. Och det med all rätt. Färgen svart har ett försprång i den experimentella miljö som köket utgör, då de på ett inte lika skvallrande sätt visar upp smuts och stänk.

  Kakel – inspiration till ditt kök: unna dig annorlunda färger

  Ett gott inspirationstips när du väljer kakel till ditt kök är att passa på att välja en nyans på ditt kakel som du älskar, men kanske inte vågar måla på dina väggar i andra rum. En ljusbrun vägg känns kanske för riskabel i sov- eller vardagsrum, men i form av vackra kakelplattor framför spisen är de varma och välkomnande.

  Är du intresserad av att sätta klinker eller kakel i ditt kök? Uppsala Kakelteknik hjälper dig!